Vákuová zváračka vreciek a fólií QH-01 je ideálnym kuchynským pomocníkom, ktorý vám pomôže predĺžiť životnosť vašich potravín.
Vákuovanie potravín je veľmi rýchly a jednoduchý spôsob uchovávania potravín bez prístupu vzduchu, takže vitamíny a minerály v potravinách zostávajú zachované, k potravinám nemá prístup vzduch, nedochádza k rastu baktérií, vysychaniu ani prenosu pachov. Čerstvé potraviny, ako sú mäso, ryby, zelenina a ovocie, vydržia 2 až 5-krát dlhšie. Suché alebo mrazené potraviny možno v mrazničke skladovať 1 - 2 roky. Vákuované potraviny majú menší objem, a preto sú skladovateľnejšie
Používanie je veľmi jednoduché a intuitívne. Vákuovačka pracuje s vlnitými vreckami a fóliami, jej čeľuste dokážu vytvoriť maximálnu dĺžku 295 mm. Jednoducho vložte otvorený koniec vrecka do vákuovacej komory, zatvorte veko a stlačením tlačidla spustite vákuovanie. Po vytvorení vákua sa vrecko automaticky zvarí. Proces je možné kedykoľvek prerušiť.
Vákuovačka je vhodná najmä na vákuovanie mäsa, rýb, zeleniny, ovocia, pochutín a sypkých zmesí strácajúcich arómu - čaj, káva. Okrem potravín je možné vákuovať aj iné predmety.
Vákuovacie vrecká sú vhodné na varenie metódou Sous-Vide.
Vákuovačkumožno použiť so všetkými veľkosťami našich vákuovacích vreciek, pretože 300 mm široké vákuovacie vrecko má z výroby na každej strane privarené 6 mm okraje a celková šírka vreciek bez okrajov je 288 mm.
Celková dĺžka prívodného kábla 135 cm.
Hrúbka zváraných fólií: 0,10 - 0,29 mm (100 - 290 μ).
Čas vákuovania: približne 20 sekúnd (v závislosti od veľkosti zváracieho vrecka)
Interval medzi cyklami: 40 s.
Vákuovačku neskladujte so zatvoreným vekom. Dlhodobé stlačenie tesniacej gumy môže spôsobiť jej netesnosť.